Chemische industrie

Complete waterbehandelingsinstallaties voor de productie van ketelwater en proceswater. Deze oplossing is volledig siliconenvrij zoals gevraagd door de klan

In praktisch alle chemische indsutriën wordt water gebruikt in het product of in het productieproces.

De chemische industrie omvat de productie van basischemicaliën, pesticides en agro-chemische producten, verf en lak, zeep, reiniging en reinigingsmiddelen, parfums, shampoo en farmaceutische grondstoffen en oplossingen.
 
In de meeste gevallen is de kwaliteit van het leidingwater niet geschikt omdat de aanwezigheid van anorgansiche zouten de producten en processen nadelig beïnvloedt.
 
Zowel onthard als gedemineraliseerd water wordt vaak gebruikt in verschillende chemische oplossingen om een stabiele samenstelling en uitzicht te behouden. Tevens wordt de vorming van een bezinksel vermeden - ook bij temperatuurswijzigingen. 

Vanwege onze jarenlange contacten met de chemische industrie, hebben wij veel ervaring opgedaan op het gebied van proceswater, drinkwater, koelwater, spoelwater, ketelwater, enz.

 
Proceswater voor de cosmetische industrie. De oplossing bestaat uit o.a. ontharder, een omgekeerde osmose in roestvast staal AISI 316, en een EDI installatie. Alle installaties zijn warmwater stereliseerbaar.

Lees meer

 

Links