Farmaceutische industrie

In de farmaceutische industrie, water een rol speelt in het product zelf, in het productieproces, en voor het reinigen doeleinden. Zo zijn de eisen aan de kwaliteit van het water hoog.

In de farmaceutische industrie, maakt water deel uit van het product zelf, van het productie proces of van de reiniging. Dit stelt telkens hoge eisen aan de waterkwaliteit. Stadswater is ongeschikt want het bevat mineralen, organische stoffen, vaste deeltjes, en micro-organismen die producten of processen verontreinigen of zelfs vernietigen. Proceswater voor de farmaceutische industrie moet van hoge kwaliteit zijn en tegelijkertijd voldoen aan de voorschriften van de farmacopee voor de waterbehandelingsapparatuur voor de betrokken installatie. 

EUROWATER blijft op de hoogte van de ontwikkelingen in verband met de specificaties voor de farmaceutische industrie. Wij focuseren ons in het verstrekken van persoonlijk advies en uitgebreide besprekingen om de juiste producten te kunnen aanbieden.
 
Onthard en gedemineraliseerd water wordt gebruikt in vele processen om een uniforme waterkwaliteit van het eindproduct te waarborgen en de eindvalidering te vergemakkelijken. 

Doelgerichte behandeling

Mineralen, deeltjes, organische stoffen, humus, en micro-organismen worden verwijderd door middel van membraanfiltratie. Als extra voorzorgsmaatregel tegen micro-organismen kunnen UV-desinfectie toestellen en sterielfilters worden geïnstalleerd. 

Leidingwerk

De farmaceutische industrie stelt hoge eisen aan zowel de apparatuur als het bijhorend leidingwerk voor het proceswater. De juiste opbouw is van cruciaal belang voor de kwaliteit van het eindproduct. Onze ontwerpers en engineering concentreren zich op het vinden van de meest geschikte componente. De keuze van de materialen weerspiegelt het einddoel van de toepsaasing en de specificaties die de klant aan het eindproduct geeft. EUROWATER biedt een gamma van leidingsystemen in standaard materialen (PP, PP-N, PVDF, roestvast staal AISI 316). Waar mogelijk passen we de materialen aan de eisen van de klant. 

Validatie

Alle EUROWATER waterzuiveringsinstallaties komen met standaard validatie procedures en documentatie. De documentatie wordt individueel aangepast. 

Oplossingen op maat en optimale besparing

EUROWATER is leverancier van complete oplossingen voor waterbehandeling voor de farmaceutische industrie. Onze ervaren inhgenieurs helpen u bij de bouw van de optimale waterbehandelingssinstallatie, gebaseerd op parameters zoals product gebruik, levensduur, besparing en milieubelasting. Een correcte waterbehandeling draagt bij tot het bereiken van de optimale kwaliteit en voorkomen van uw producten.

Lees meer

 

Links