Waterbehandeling voor stadsverwarming

district heating pipes
Avoid corrosion using correct water treatment and protect your asset investment
 

Stadsverwarmingssystemen maken gebruik van de warmte van een grote verscheidenheid aan energiebronnen, zoals warmtekrachtkoppelingsinstallaties (WKK), Waste-to-Energy (WtE) -installaties, ketelverwarmingsinstallaties, overtollige warmte van de industrie, zonnewarmtesystemen en geothermische warmte en grootschalige warmtepompen. Water voor stadsverwarming is echter niet alleen verwarmd water. De waterkwaliteit en hoe de waterkwaliteit wordt geproduceerd, zijn van groot belang.

Verleng de levensduur van de leidingen met de juiste waterbehandeling

Het belangrijkste doel van waterbehandeling is het voorkomen van corrosie, afzettingen en pijpbreuken. Pijpbreuken veroorzaken onderbrekingen van de toevoer naar klanten, evenals verlies van waardevol water en het risico van binnendringen van onbehandeld water, dat het behandelde water in het distributienetwerk kan vervuilen.

De Deense districtverwarmingsvereniging, die bijna 400 stadsverwarmingsbedrijven in Denemarken vertegenwoordigt, heeft zijn aanbevelingen voor een correcte waterbehandeling in de stadsverwarmingssector gepubliceerd.

Om uw investering te beschermen, krijgt u hier uw gratis exemplaar.  


 

Corrosie voorkomen

Zuurstof, zouten en deeltjes in het water kunnen corrosie veroorzaken. De zuurstof reageert met het staal in de stadsverwarmingsbuizen, terwijl de zouten fungeren als katalysator voor de elektrochemische corrosie.

Door zouten en zuurstof te verwijderen en de pH aan te passen, wordt de basis voor corrosie - inclusief microbiële corrosie - verwijderd.

 


 

Make-up water en circuit water voor stadsverwarming

Optimaal suppletiewater en circuitwater moeten worden gedemineraliseerd, ontlucht (zuurstof), vrij van mechanische onzuiverheden en pH-aangepast om corrosie en gebroken pijpen te voorkomen.

In deze folder zetten we water op de agenda! Lees over chemicaliënvrij suppletiewater en hoe u vervuiling kunt verminderen door een deelstroom van de totale stroom te filteren. Klik hier om de brochure te downloaden (PDF 5,17 MB). 

Make-up and circuit water for district heating


 

Reduceer vervuiling met een magnetisch inzetstuk

Binnendringen van onzuiver water, corrosieproducten en gesuspendeerd magnetiet zullen onvermijdelijk optreden in het stadsverwarmingscircuit, waardoor vervuiling en in het slechtste geval storingen optreden.

Als minimale behandeling wordt deeltjesfiltratie met zakfilter en magnetisch inzetstuk aanbevolen. Een magnetisch inzetstuk in het deeltjesfilter verzamelt efficiënt magnetietresidu van het circuitwater.
Als u meer wilt weten over deze oplossing, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.  

Lees meer

 

Links

 

 

 


 

Als het water op de juiste manier wordt behandeld, kunnen ketels, kleppen, fittingen, installaties en ondergrondse leidingen vele jaren meegaan. De Danish District Heating Association heeft zijn aanbevelingen gepubliceerd voor een correcte waterbehandeling om de levenscycli van deze belangrijke middelen te verhogen.

DOWNLOAD DE AANBEVELINGEN

Door uw gegevens in te vullen, gaat u ermee akkoord dat wij contact met u opnemen over onze mogelijkheden. Hier kunt u onze volledige privacy verklaring doorlezen.

 

The Danish District Heating Association
 
 
Company 
Name 
Email 

 

 


 

Cost of Ownership

Bij EUROWATER geloven wij dat een allesomvattende oplossing gebaseerd is op de totale eigendomskosten (Cost of Ownership), en niet alleen op de laagst mogelijke aanschafprijs. Dit was de reden dat EUROWATER werd geselecteerd door een toonaangevend districtsverwarmingsbedrijf in Aalborg, Denemarken. De nieuwe fabriek voor het produceren van suppletiewater zou de laagste totale eigendomskosten kunnen leveren over een periode van 15 jaar.

De installatie bestaat uit een UPCORE-ontharder en een omgekeerde osmose-eenheid. De RO-unit is een RO-PLUS-eenheid, geoptimaliseerd voor hoogwaterterugwinning en laag energieverbruik om de operationele kosten te minimaliseren. Lees hier over waterbesparing met onze RO-PLUS technologie

UPCORE softening unit and a reverse osmosis unit at Aalborg District heating company, Denmark

 


 

Verwijder zuurstof met een oplossing vrij van chemicaliën

Skanderborg-Hørning stadsverwarming in Denemarken heeft onlangs een membraanontgasser geïnstalleerd om zuurstof uit het voedingswater te verwijderen. In deze korte video (3 min.) legt Lars Jørgen Dam, hoofd van de productie bij Skanderborg-Hørning stadsverwarming, uit hoe ze werken met de juiste waterbehandeling om corrosie te voorkomen en de levensduur van de installatie te verlengen.


 

Huur een mobiele waterbehandelingsinstallatie afgestemd op uw behoefte 

Als er zich tijdelijk een probleem voordoet met de waterbehandeling, kunt u dit gemakkelijk regelen door een mobiele waterbehandelingsinstallatie van EUROWATER te huren. De video (2 min.) Geeft een voorbeeld van hoe de mobiele waterzuiveringsinstallatie omgaat met het vullen van thermische energieopslag.

Of u nu gedronken, gedesinfecteerd, onthard of gedemineraliseerd water nodig hebt, wij hebben een mobiele oplossing. Lees meer over onze mobiele waterbehandelingsinstallatie of neem contact op voor meer informatie en reservering.