Waterbehandeling voor warmte- en energiecentrales

 

Ketels en turbines voor warmte- en elektriciteitsproductie zijn zeer gevoelig voor corrosie, aanslag en kalkaanslag veroorzaakt door opgeloste zouten en deeltjes in het water. Het verwijderen van deze elementen is essentieel voor gebruik, levensduur en leveringszekerheid. Een correcte waterbehandeling zorgt voor een probleemloze werking en een optimale economie.


 

 

Ultrazuiver water door ionenwisseling

 Laag chemicaliënverbuik

 Zuinig watergebruik

Het ketelvoedingswater kan worden gedemineraliseerd met behulp van de UPCORE-technologie. Het UPCORE-principe zorgt voor een efficiënt gebruik van de regeneratiechemicaliën en combineert alle bekende voordelen van demineralisatie door ijzeruitwisseling met het tegenstroomprincipe.

Het Deense energiebedrijf Verdo levert elektriciteit aan 32.000 ontvangers en stadsverwarming aan 10.500 klanten. Hun make-upwaterbehandeling is gebaseerd op de UPCORE-technologie en wordt gebruikt voor een hogedrukstoomketel.

Lees meer 

 

Ultrazuiver water zonder gebruik van chemicaliën

 Geen chemicaliën

 Minimaile impact op het milieu

Op de Energie Steiermark energiecentrale in Graz, Oostenrijk, bestaat de waterzuiveringsinstallatie uit twee onafhankelijke lijnen met omgekeerde osmose met dubbele doorlaat, membraanontgasser en EDI die ultrazuiver water produceren. Deze oplossing levert gedemineraliseerd water zonder chemicaliën te gebruiken.

Lees meer.


 

Plug-and-play installatie met ontharder, reverse osmose, demineralisatie met EDI en besturingspaneel. Dit paneel levert ultrazuiver suppletiewater voor een hogedrukstoomketel

Plug-and-play

Individuele units kunnen aan het frame worden gemonteerd voor een complete en compacte oplossing, klaar voor gebruik. Het maakt ook druktesten, functietesten en Factory Acceptance Testing (FAT) mogelijk voor aflevering.

De oplossing is compleet met alle interne leidingen en bedrading in de fabriek gebouwd. De hele fabriek is in onze fabriek op prestaties en druk getest. Deze veiligheid kan worden bereikt met een EUROWATER-frame of een in een container geïnstalleerde installatie.

Lees meer over plug-and-play.  

 


 

Lees meer

 

 

Links

 

Water op de agenda

Bevoorradingszekerheid, groene gesprekken, duurzaamheid en grote investeringen staan bovenaan de agenda van de energiesector met veelbelovende onderwerpen. Asset management is een belangrijke parameter om een goede bottom-line-economie te garanderen. Een correcte waterbehandeling is een voorwaarde om vermogensbeheer te waarborgen.

In deze folder zetten we water op de agenda! Lees meer over het verminderen van corrosie en slijtage van de ketel door te zorgen voor optimaal suppletiewater voor hogedrukketels. Waterbehandeling voor stadsverwarming wordt ook behandeld in deze bijsluiter. Klik hier om de brochure te dowloaden (PDF 5,17 MB). 

Download leaflet about water treatment for district heating and heat & power plants

 

Huur een mobiele waterbehandelingsinstallatie afgestemd op uw behoefte 

Als er zich tijdelijk een probleem voordoet met de waterbehandeling, kunt u dit gemakkelijk regelen door een mobiele waterbehandelingsinstallatie van EUROWATER te huren. De video (2 min.) Geeft een voorbeeld van hoe de mobiele waterzuiveringsinstallatie omgaat met het vullen van thermische energieopslag.

Of u nu gedronken, gedesinfecteerd, onthard of gedemineraliseerd water nodig hebt, wij hebben een mobiele oplossing.

Lees meer over onze mobiele waterbehandelingsinstallatie of neem contact op voor meer informatie en reservering.