Turnkey waterbehandelingsinstallatie voor het produceren van technisch water in het Nieuwe Universitair Ziekenhuis in Aarhus (DNU), Denemarken

EUROWATER heeft de waterbehandelingsinstallatie voor zowel onthard- als gedemineraliseerd water ontworpen en geleverd. Dit is een turnkey oplossing, wat inhoudt dat EUROWATER de volledige verantwoordlijkheid heeft voor: levering van de waterbehandelingsinstallatie, instrumentatie, piping, besturing en documentatie. Het ziekenhuis hoeft, bij wijze van spreken, alleen nog maar op de "START"-knop te drukken.

Waterbehandelingsinstallatie

De waterbehandelingsinstallatie is tijdens de bouw van het DNU geleverd en geïnstalleerd. Deze staat in de technische ruimte van gebouwencomplex S1, dit is het technisch hoofdgebouw van de DNU. Het drie verdiepingen hoge gebouw heeft een oppervlak van 13.250m² en biedt ruimte aan de volgende afdelingen: clinische biochemie, pathologie en het algmene testlaboratorium.

Aangezien de technische ruimte nog niet gereed was is de waterbehandelingsinstallatie met een plastic hoes afgeschermd tegen stof. Vanwege de foto is deze hoes tijdelijk weggenomen.
Aangezien de technische ruimte nog niet gereed was is de waterbehandelingsinstallatie met een plastic hoes afgeschermd tegen stof. Vanwege de foto is deze hoes tijdelijk weggenomen.
 

De waterbehandelingsinstallatie is opgebouwd uit:

  • Onthardingsinstallatie voor een continue levering van onthard water (4 m³/h).
  • Omgekeerde osmose installatie voor levering van gedemineraliseerd water ( 7 m³/h). Dit type staat bekend als RO-PLUS wat betekend dat deze installatie is geoptimaliseerd met betrekking tot water- en energieverbruik, waardoor bedrijfkosten worden geminimaliseerd. RO-PLUS installaties zijn ontowrpen voor een recovery van 90%, waarbij geen concessies zijn gedaan voor wat betreft betrouwbaarheid en waterkwaliteit.
  • Waterreservoir, inhoud:  4.500 liter.
  • Frequentiegestuurde drukverhogingspomp
  • UV desinfectie unit als hygienische barriere tegen mogelijke bacteriologische problemen
  • Centraal controlepaneel voor controle en besturing van de gehele installatie. Het controlepaneel is opgebouwd uit een PLC, touchscreen besturingspaneel, motorbeveiliging, meetapparatuur en communicatie met het Gebouwbeheersysteem (GBS).
 

Alle installatieonderdelen, met uitzondering van het waterreservoir, zijn geprefabriceerd en geinstalleerd op één frame. Prefabricatie betekend dat al het onderlinge verbindend leidingwerk en elektrische bekabeling gereed is en gestest is, op kwaliteit, druk en besturing. Assemblage en testen in de EUROWATER fabriek in Stilling biedt een aantal voordelen ten opzichte van werk op lokatie:

  1. Als eerste, schept dit meer ruimte voor de overige werkzaamheden die in de technische ruimte bij het DNU moeten worden uitgevoerd.
  2. Ten tweede, alle belangrijke componenten zijn optimaal gemonteerd en binnen handbereik en
  3. Ten derde, het aantal personen dat voor werkzaamheden lokatie aanwezig moet zijn blijft beperk to een minimum. 

Dit concept bespaard zowel EUROWATER als de klant geld en verkleint het risico op tekortkomingen en problemen én zorgt voor een snellere installatie op lokatie.

 

Turnkey oplossing met garantie voor resultaat en prestatie

Betrouwbaarheid, veiligheid en garantie zijn belangrijke trefwoorden met betrekking tot waterbehandeling. Iedereen die water drinkt, water gebruikt, verantwoordelijk is voor de levering van water hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal het vertrouwen en de zekerheid nodig dat het water schoon is. Deze vorm van vertrouwen en zekerheid is precies wat de zakenpartners van EUROWATER willen met betrekking tot de levering en installatie van de complete waterbehandelingsinstallatie voor technisch water voor de DNU.

Een overeenkomst voor een turnkey oplossing die alles aspecten omvat zorgt voor een heldere en duidelijke verdeling van werk tussen EUROWATER en de hoofdaannemer. Deze rolverdeling geeft EUROWATER de volledige verantwoordlijkheid om binnen de gestelde econimische en tijdgebonden termijn een juiste oplossing te vinden. Dit stelt EUROWATER in staat zich te richt op haar core busniness, zijnde waterbehandeling, en de hoofdaannemer kan zich op zijn core business richten.

Het zal niet lang duren voor de start-up en inbedrijfstelling zullen plaatsvinden, zodat de installatie kan worden overgedragen aan het DNU. EUROWATER heeft eveneens een soortelijke installatie geleverd en geplaatst in het gebouwencomplex N2: ca. 36.950m³ oppervlak voor behandeling en dagopname. Maar dat is een heel ander verhaal ...

Read more

 

Links