Water- en energiebesparing in de waterbehandeling

De investering voor een RO-PLUS wordt meestal binnen het jaar terugverdiend.

Bescherm ons leefmilieu terwijl u geld bespaart - upgrade uw RO toestel

Implementatie van nieuwe energie efficiënte technologieën zal op een significante wijze het water- en elektriciteitsverbruik van uw waterbehandelingsinstallatie verminderen. EUROWATER biedt een waaier upgrade opties voor omgekeerde osmose (RO) toestellen, zodat zowel bestaande als nieuwe klanten voordeel kunnen halen uit deze technologische ontwikkelingen. De aanpassingen zijn gemakkelijk te implementeren en de terugverdienperiode kan tot 6 maanden beperkt zijn.

 


Bespaar water
- upgrade naar RO-PLUS

RO-PLUS is een nieuwe serie van RO toestellen van EUROWATER voor de productie van gedemineraliseerd water. De toestellen zijn ontworpen voor een rendement tot 90% zonder afbreuk op de betrouwbaarheid of de kwaliteit van het water.

 


Bespaar energie 
- upgrade naar low energy membranen

EUROWATER volgt constant de ontwikkelingen in de membraan technologie. De nieuwe membranen bieden verschillende optimalisatiemogelijkheden om aan diverse individuele noden te beantwoorden. Met de lagere werkingsdrukken bespaart u energie en met het hogere rendement produceert u meer water met hetzelfde energieverbruik.

 

 


Gebruiksvriendelijker 
- upgrade naar  een nieuwe sturing met PLC

Het SE30 stuurpaneel is speciaal ontworpen voor onze RO toestellen en is voorzien van een analoge ingang voor een geleidbaarheidsmeter. Het stuurpaneel is gebaseerd op een PLC en heeft een groot verlicht scherm voor een optimale operator gebruiksvriendelijkheid. Een gestandaardiseerde menustructuur, in verschillende talen, biedt eenvoudige en snelle toegang tot de werkingsgegevens en parameterinstellingen. Daarenboven kan een EUROWATER waterontharder eveneens met hetzelfde SE30 paneel gestuurd worden.

 


Bespaar energie 
- upgrade naar energie efficiënte pompen

EUROWATER biedt pompen aan met hoog efficiënte motoren en regelbare frequentiesturingen om het energieverbruik drastisch te verminderen. Bovenop het vervullen van de EuP richtlijn en IC3 standaard, zijn er een aantal bijkomende voordelen zoals een koelere motorwerking en daardoor minder slijtage aan de dichtingen. Al bij al een aanzienlijke verhoging van de levensduur en een vermindering van onderhoudskosten.

Contacteer EUROWATER vandaag en begin met  uitgebreide energie optimalisatie. Wij zullen uw bestaande installatie evalueren en een specifiek voorstel maken om water en energie te besparen!

 

Lees meer

 

 

Links