Water- en Energiebesparing door middel van Upgrade van bestaande Omgekeerde-Osmose-Installatie bij voestalpine Polynorm B.V.

 

 

EUROWATER heeft een upgrade van de bestaande waterbehandelingsinstallatie geleverd bij voestlapine Polynorm B.V., één van West-Europa's grootste leveranciers van plaatstalen onderdelen en grote buitendelen panelen voor de auto-branche. Reden voor deze upgrade was het gevolg van een verhoging van de productiecapaciteit waardoor een verhoogde toevoer van gedemineraliseerd water nodig bleek voor het spoelen van de bassins.

Daarnaast was het een vereiste dat de upgrade een beperkte ruimte in zou nemen en geen downtime in het productieproces mocht veroorzaken.

De oplossing werd gevonden in een RO-PLUS, een serie RO-installaties ontworpen voor een winningsgraad tot 90%, waabij waterkwaliteit en betrouwbaarheid blijven gewaarborgd. Het resultaat is een significante verlaging in de bedrijfskosten als gevolg van een vermindering van water- en stroomverbruik.

De upgrade is tevens ontworpen met dezelfde I /O's, waardoor er geen veranderingen in de controlekamer nodig zijn, en het geheel slechts in een zeer korte tijd is gerealiseerd.

Read more

 

 

Links