Stoomketelwaterbehandeling

Water dat wordt omgezet in stoom heeft een hoge warmtecapaciteit en is een essentieel element in de procesindustrie, de productie van warmte in stadsverwarming of stoom voor hogedrukturbines die elektriciteit opwekken in warmte- en krachtcentrales.

Hoogwaardig ketelwater is belangrijk om de levenscyclus van pijpen, boilers en warmtewisselaars te verlengen en zorgt daarmee voor voortdurende hoge prestaties en operationele betrouwbaarheid. Optimale behandeling van ketelwater verwijdert onzuiverheden in het voedingswater en reduceert:

  • Corrosie en dus ketelslijtage
  • Frequencitie van spuien
  • Energieverlies
  • Consumptie van chemicalien
  • Afzetting
  • Verplaatsing    

Het stoomketelbehandelingssysteem

De beste oplossing is altijd gebaseerd op individuele behoeften en de kwaliteit van het beschikbare ruwe water in relatie tot de kwaliteit van het voedingswater dat nodig is voor specifiek ketelgebruik.

Lees meer over ketelwater voor uw specifieke industrie en aarzel niet om contact met ons op te nemen als u begeleiding nodig heeft over welk ketelwaterbehandelingssysteem voldoet aan uw behoeften.

Waterbehandeling voor industriele stoomketels

Optimale behandeling van make-upwater voor industriële stoomketels binnen de normen van EN 12953-10 en TRD 611.

Lees meer. 

 


 

Waterbehandeling voor hogedruk stoomturbines

Optimale behandeling van make-upwater voor stoom- en krachtcentralestoomketels binnen de normen van EN 12952-12, VGB S-010-00 en IAPWS TGD.

Lees meer.

 


 

Waterbehandeling voor stadsverwarmingsstoomketels

Optimale behandeling van make-upwater voor verwarmingsketels voor stadsverwarming binnen de aanbevelingen van de Deense districtverwarmingsvereniging en de normen van AGFW-Arbeitsblatt FW 510.

Lees meer. 

Lees meer

 

Links