|             |Print Print
International site

Waterbehandeling voor PepsiCo zuivelbedrijf

Reference ID: 103000
Industrie: Voedingsindustrie
Toepassing: Proceswater

De bouw van een nieuw voedingsmiddelenbedrijf in de stad Vyshneve, dicht bij Kiev, is een van PepsiCo’s grootste investeringen in de Oekraïense zuivelindustrie sedert de overname van Wimm-Bill-Dann. PepsiCo heeft het bestaand zuivelbedrijf omgebouwd volgens de typische PepsiCo standaarden. EUROWATER heeft de waterbehandeling geleverd die beantwoordde aan de hoogst mogelijke standaarden.
 

Het project omvatte de volgende onderdelen:

 1. Modernisering van de bestaande voorbehandeling van het inkom water om het verstoppen van de membranen te vermijden. De filters kunnen nu tegengespoeld worden met lucht en water. Resultaat: Betere backwash efficientie van de filter media, minder backwash cyclussen, minder waterverbruik, en een betere kwaliteit van het gefilterde water.
 2. Drie nieuwe RO toestellen, elk met een debiet van 35 m³/h; dit betekent een hoge graad van redundantie en een zeer betrouwbare voorziening van gedemineraliseerd water.
 3. Volledig automatische CIP voorziening om een regelmatige reiniging te kunnen uitvoeren van de membranen en zo de neerslag van calcium zouten en biologische fouling te verwijderen.
 4. Hergebruik van het bestaande UV-desinfectie systeem om een hoge waterkwaliteit te garanderen zonder bacteriologische activiteit.
 5. Centrale stuurkast met PLC om de volledige waterbehandeling te volgen en te sturen - zowel de bestaande als de nieuwe toestellen. De centrale stuurkast met PLC dient als hoofd besturingseenheid en omvat een PLC (SIEMENS S7), een aanraakscherm als operator interface, regelbare frekwentieomvormers, en ze is tevens uitgerust voor communicatie via Profibus en GSM/SMS.
 6. Plaatsing; instrumentatie en leidingen in rvs AISI 316.
 7. Opstart en oplevering.
 8. Complete documentatie.

 

Technische gegevens

 • Debiet: 3 x 35 m³/h

 

Toestellen in de installatie

 • Antiscalant doseerpompen, 2 x DDC 9-7
 • Omgekeerde osmose toestellen, 3 x RO C3-30
 • Dosering van NaOH, NaClO en natrium metabisulfiet, 7 x DDC 9-7
 • Volledig automatische CIP installatie
 • Centrale stuurkast met PLC